Брат Стефан Бохонюк так висловився на цю тему :
Написано: «Отець не судить нікого, а весь суд віддав Синові» (Ін 5,22). Син же дав обітницю Своїм учням, що вони будуть судити світ (Мф 19,28). А Апостол Павло сказав: «Хiба не знаєте, що святi судитимуть свiт?» (1Кор 6,2, і далі до 6 вірша). Які ж святі будуть судити світ, і де вони живуть? Ясну відповідь нам дає Пророк Давид: «Святим, що на землі Його, сотворив Господь усі бажання Свої в них» (Пс 15,3). Згідно зі Словом Божим, святі живуть на землі, тобто Дух Божий живе в тілах людських, і такі люди судять світ. У тому числі і я суджу Іменем Ісуса Христа, що люди цього світу не зроблять миру, і що всі ці общини і церкви, котрі збираються відлетіти на небо, не полетять на небо і, якщо не розкаються у своїх ділах, то згорять тут на землі, та не в буквальному вогні. Я хочу нагадати всім, хто називає себе Євангельскими Християнами, зрозумійте з цих слів: Духа Божого (і духа облуди) пізнавайте так: всякий дух (тобто душа), який сповідує (тобто визнає) Ісуса Христа, котрий прийшов у плоті (тобто присутнього або такого, що живе або проживає у плоті) є від Бога (Див.: 1Ін 4,2). Ісус Христос говорить: «Перебувайте в Мені, і Я у вас» (Ін 15,4). Значить: Христос живе в серці і в думках. Апостол Павло говорить: «[…] Чи ви не знаєте самих себе, що Iсус Христос у вас? Хiба тiльки ви не тi, ким повиннi бути» (2Кор 13,5). «Христос у вас, надія слави» (Кол 1,27). Які ясні і зрозумілі слова про те, що Христос живе в серцях і думках.
Євангельський Альманах №4 за 1928 рік